تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده پسته و معدن، راهکار توسعه اقتصادی است

در جلسه‌ای که با حضور معاون اقتصادی استاندار کرمان، جمعی از صنعتگران، کارآفرینان، کشاورزان و فعالان اقتصادی شهرستان رفسنجان در سالن اجتماعات کارخانه کاشی الماس کویر برگزار شد ، چشم‌اندازهای توسعه اقتصادی شهرستان بررسی شد.

به گزارش رفسنجان سلام؛ در این جلسه، معاون اقتصادی استاندار کرمان ضمن برشمردن ظرفیت‌های بالای رفسنجان در حوزه‌های کشاورزی، معدنی و صنعتی، بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده محصولات مهم این منطقه، به ویژه پسته تأکید کرد.

دکتر غلامرضا سالاری اظهار داشت: پسته رفسنجان به دلیل کیفیت منحصر به فرد و طعم خاص خود، در مقایسه با پسته‌های سایر نقاط دنیا شناخته شده است، با این حال، هنوز کار جدی و نظام‌مندی برای تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده این محصول انجام نشده است.

معاون اقتصادی استاندار کرمان تصریح کرد: تکمیل زنجیره تولید و فرآوری پسته، علاوه بر افزایش ارزش افزوده، نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشاورزی منطقه خواهد داشت.

وی همچنین گفت: در خصوص وضعیت معادن، بویژه مس در استان کرمان، دولت و خصوصا استان تاثیرگذار نبوده و دلیل آن هم این است که متاسفانه هیچ فرد رفسنجانی در هیئت مدیره شرکت ملی مس حضور ندارد و مردم کمترین تاثیر را در این حوزه دارند.

سالاری ادامه داد: اما با استفاده از ظرفیت نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی و حمایت استاندار، در تصمیمات مربوط به معادن دخالت کنیم و فوایدی برای رفسنجان فراهم کنیم.

وی درباره موضوع استخدام نیروی انسانی در معادن گفت: حدود ۵۰ درصد از نیروی انسانی شرکت‌های معدنی مس در رفسنجان غیربومی هستند، این موضوع باید با تشکیل جلسه با مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران حل شود.

سالاری در خصوص حقوق دولتی معادن افزود: تا قبل از انتصاب استاندار کرمان، حدود ۱ تا ۲ درصد از حقوق دولتی مس به استان کرمان اختصاص می‌یافت که امسال قرار شد این رقم طبق قوانین افزایش یابد و به دست استان برسد.

وی همچنین با اشاره به سند “کرمان برفراز” که یکی از برنامه‌های محوری استانداری است اضافه کرد که در آن به موضوع توسعه معادن نیز پرداخته شده است.

معاون اقتصادی استانداری کرمان در حوزه انرژی اظهار کرد: قطعی‌های برق و گاز پدیده جدیدی نیست و از دهه ۸۰ وجود داشته است، این مشکل ریشه در زیرساخت‌های فرسوده دارد و نیازمند اقدامات بلندمدت است.

وی افزود: با استفاده از انرژی خورشیدی می‌توان تا حدی این مشکلات را در بخش صنعت جبران کرد.

وی ادامه داد : هدف ما در معاونت اقتصادی استانداری این است که به مشکلات کشاورزان، صنعتگران، معدن‌داران و کارخانه‌داران گوش دهیم و برای رفع آن‌ها تلاش کنیم.

سالاری همچنین از تسهیل صدور مجوزهای اقتصادی و حل مشکلات برق در ناحیه صنعتی رفسنجان خبر داد و گفت: ما تنها تسهیل‌گر هستیم و اشتغال و رونق تولید دست خود شما فعالان اقتصادی است.

وی در پایان از دستگاه‌های نظارتی و اجرایی خواست تا در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال در رفسنجان، همراهی لازم را داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *